Sthig Jonasson
UgglaRheborgUlveson, Cirkus

Tre komiker vilse i välfärdshelvetet

Scen: Cirkus, Stockholm
Revy: UgglaRheborgUlveson. Vilse i välfärdshelvetet
Regi och koreografi: Hans Marklund
Scenografi: Mikael Varhelyi
Kostym: Clara Ahlström och Ida Eriksson
Ljus: Niclas Erdman
Kapellmästare: Hans Gardemar
Medverkande: Magnus Uggla, Johan Rheborg, Johan Ulveson, Cecilia Wrangel
Ensemble
Spelas t.o.m. 13 december. Speltid ca 3 tim.

 

När tre folkkära och självmedvetna artister som Magnus Uggla, Johan Rheborg och Johan Ulveson står på samma scen för att spela nummerrevy med primadonnan Cecilia Wrangel och uppbackade av en stor orkester och en skicklig ensemble då kan det bli alldeles underbart – eller så nära en kalkon man kan komma. Dessvärre gäller det senare.
”Vilse i välfärdshelvetet” är en nummerrevy av blandad kvalitet. Här finns enstaka höjdare, men oftast saknar numren saknar riktig poäng och är litet för långa (en del alldeles påtagligt för långa). Alla goda uppslag dras ut till gäspighet.
Ulveson har en stå upp-parodi som börjar roligt, men som efter ett tag blir rätt enahanda. I ett sångnummer hånar Uggla melodifestivalbossen Christer Björkman. Varför då? Jo, för att Uggla gjorde fiasko i melodifestivalen. Så nytt och så fräscht, eller…
Efter paus vässar Uggla och Wrangel till sig en i vulgär kärleksvisa på dagens ungdomsspråk, så som de – och publiken – i medelålderns skymning tror att det är. Showens bästa nummer kommer i andra akten när Rheborg och Ulveson gör en parodi på ett romantiskt vackert, men för långt, trapetsnummer. Mest överraskad blir man av buktalaren Magnus Uggla som låter sin handdocka Christoffer prata fräckt och roligt, ett tag.
Uggla och Ulveson har ett nummer där de driver med vinprovarkulturen och dess pladder om viners smaker medan, de blir alltmer packade blir också terminologin slipprigare. Litet småroligt.
Det märks att regissören Hans Marklund i grunden är koreograf. Han har lagt de mest minnesvärda och roligaste numren på ensemblen som dansar och dansar och sjunger en låt om att det är för mycket dans."UgglaRheborgUlveson" har en ambition att göra ”skarpsynta betraktelser av samtiden”. Det gör de väl, men när numren bara fortsätter och fortsätter når de inte ända fram. till slut.

  Sthig Jonasson
   
 
  © Sthig Jonasson
Foto:

   

Jonasson förlag
Österängsgatan 19B,
753 28 Uppsala
Tel. 018/60 14 06
Mobil 070/582 83 65

e-post:sthig.jonasson@jora.info

 

Utlagd 2008-09-18