Sthig Jonasson
Opera, operett och musikal med allsång, Vaxholm

Opera Light Glamour blandar och ger av musikens pärlor

Scen: Vaxholm, Kastellet
Föreställning: Opera Light Glamour med Allsång
Regi: Alla Luks Medverkande: Alla Luks, Lars Fager, Karin Nybom, Mattias Nilsson, Fredric Hellgren
Musiker: Wilhelm Schaaf

Föreställningen spelas den 1 augusti och 8 augusti med start kl. 17.00. Speltid: ca 2 tim. 20 min.

Operettensemblen Opera Light, under ledning av den energiska och eleganta Alla Luks, spelar för tredje året på Vaxholms kastell, i år på borggården utomhus. Som vanligt är programmet en varierad generös kavalkad med godbitar ur revyer, opera, musikal och operett. Det är underhållande underhållning med skickliga artister med ett omedelbart publiktilltal som lockar publiken till allsång, som t.ex. i den svåra fångarnas kör ur Verdis ”Nabucco”. Publiken trallar också med i andra nummer.
Ensemblen levererar en snabb räcka av kända sånger. Där finns Jussi Björlings glansnummer ”Till havs” lika väl som Karl Gerhards ”Jazzgossen” och både Blomsterarian och Toreadorarian ur ”Carmen” liksom Barcarollen ur ”Hoffmanns äventyr”. Bland de 28 numren man minns särskilt är Lars Fagers ”Sigismund” ur ”Vita hästen”.
Lars Fager, som f.ö. just nu också spelar revy med Berit Carlberg och Mia Poppe i Södertälje, har en utomordentlig förmåga att se kollosalt enfaldig ut – vilket passar bra på den självuppskattande Sigismund som inte är behäftad med någon myckenhet av självkritik.
Ensemblen med Alla Luks, Lars Fager, Karin Nybom, Mattias Nilsson, Fredric Hellgren är alla rutinerade aktörer på musikteaterscenen som synbarligen gillar att spela på kastellet. De kan lyfta också de mossigaste numren med sin sång- och dansglädje utan några alltför besvärande sidoblickar mot det politiskt korrekta eller allvarsamma.
På Vaxholms kastell får publiken vad den förväntar sig – en lustfylld stund med nummer från opera till operett. Efter ett par snabbt flyende timmar tar man båten till fastlandet med ett leende på läpparna.

  Sthig Jonasson
   
  © Sthig Jonasson
Foto:r

   

Jonasson förlag
Österängsgatan 19B,
753 28 Uppsala
Tel. 018/60 14 06
Mobil 070/582 83 65

e-post:sthig.jonasson@jora.info

 

Utlagd 2011-08-07