Sthig Jonasson
Allt för byn, Wallmans Intiman

Seg show från snöskoterland
Scen: Wallmans Intiman, Stockholm
Show: Allt för byn
Regi: Rafael Edholm
Koreografi: Minette Bengtsson, Karl Dyall, Anna Carlsson m.fl.
Projektledare: Anna Carlsson
Scenografi: Philipsson och Frank
Musikansvarig: David Nyström
Medverkande: Torbjörn Wikander, Bo Svenningson, Joakim Färdig, Joakim Renholm, Larz Danielsson, Kent Edlund, Robert Falk, Pär-Åke Källberg
Spelas t.o.m. 31 januari. Speltid 2 tim. 30 min.

 

I Hammarstrand i östra Jämtland bor omkring 1 000 personer och i hela kommunen bor det 5 700 människor. Det är en något bortglömd plats i Sverige till och med ett 35 meter högt torrlagt vattenfall heter givetvis ”Döda fallet” dessutom finns också ”Thailändska paviljongen” byggd till kung Chulalongkorn besök där 1897 och Sveriges första internationella rodelbana.
Sommaren 2007 for ett gäng från TV3, Strix TV och Wallmans runt i de svenska glesbygderna för att finna en motsvarighet till den norska byshowen ”Alt for Rognan” och man fann – Hammarstrand.
UnUnder några månader fick tio föga scenvana herrar i åldern från 17 till 68 år skriva texter, lära sig dansa och agera medan allt filmades och sändes i svensk TV som en sorts showsåpa. Det var väl inte bättre eller sämre annat försumbart som TV sänder. Nu har de kommit till Wallmans Intiman i Stockholm med resultatet av sitt arbete – showen ”Allt för byn”.
Det är en nummerrevy som börjar med en snöskoterbalett och sedan rullar första akten undan i rätt makligt och segt tempo som faktiskt speedas upp i andra akten med flera nummer som nog skulle hålla i vilken lokalrevy som helst. Tajmingen är litet si och så och några nummer är ganska omotiverade, men några nummer är faktiskt riktigt underhållande som ett medley på gamla godingar och en lyckad hyllning till kvinnor. Särskilt Robert Falk, som innan han flyttade hem till Jämtland uppträtt på Wallmans, gör bra ifrån sig liksom också bluesgitarristen Bosse Svenningsson.

  Sthig Jonasson
   
 
  ©Sthig Jonasson
Foto:

 

   

Jonasson förlag
Österängsgatan 19B,
753 28 Uppsala
Tel. 018/60 14 06
Mobil 070/582 83 65

e-post:sthig.jonasson@jora.info

 

Utlagd 2008-01-19