Ola Forssmed
Sofie Asplund
Andrea Björkholm

Riccardo Muti
Jens Peterson
Mikael Fagerholm
Vicky von der Lancken
Anders Ahlbom Rosendahl
Ulf Brunnberg
Ulf Brunnberg i HelsingborgRichard Carlsohn i Malmö
Richard Carlsohn i Norrköping
Peter Harryson
Richard Herrey
Claes Månsson i FalkenbergLena Nyman
Martin Stenmarck 1
Martin Stenmarck 2
Martin Stenmarck 3
Miss Saigon
1968
Wallman
Jan Åström

Recensioner

Jora

Här finns några intervjuer med skådespelare och artister utlagda.
Klicka på namnet så kommer den.

Den 29 juni 2011 träffade vi Ola Forssmed på Fredriksdals teater för ett avspänt samtal. Det kom givetvis att också handla en del om "Viva la Greta" där Ola har en stor roll. Pratstuden finns här. Recensionen av "Viva la Greta" finns här.
Sofie Asplund spelade Maria i Götebrogsuppsättningen av "West Side Story". Vi såg föreställningen den 5 november och fick en trevlig pratstund med Sofie efter föreställningen. Pratet finns här, recensionen finns här.

Den 10 november träffade vi Andrea Björkholm som spelade den kvinnliga huvudrollen i ukrainske superregissören Andryi Zholdak omdiskuterade uppsättning av "Mefisto" på Uppsala stadsteater. Pratet finns här, recensionen finns här.

I samband med att den italienske superdirigenten Riccardo Muti fick årets Birgit Nilsson-pris fick vi ett privat samtal med honom efter prisceremonin i Operahuset. Det var en mycket revlig bekantskap. Samtalet finns här.


Den 23 april hade vi en pratstund med Aftonbladets nöjesjournalist Jens Peterson, för Swedish News räkning. Den finns här.

Den 21 juli hade Mikael Fagerholm premiär i titelrollen i Wagners mäktiga opera "Lohengrin" som spelades på ValdemarsviksOperan. Vi (Kerstin och jag) fick en kort pratstund med Mikael omedelbart efter premiären. Den finns här.
Recensionen finns här.

Den 7 februari 2007 gjorde vi (Kerstin och jag) en intervju med nöjesentreprenören Vicky von der Lancken för Scandinavian Press räkning. Den finns här.

Richard Carlsohn är en rutinerad och skicklig musikalartist som jag haft förmånen att intervjua i olika sammanhang.
Han spelade en huvudrolli musikalen "42nd Street" på Slagthuset i Malmö 1998. Klicka här.
Han spelade Mackheath i Brechts "Tolvskillingsoperan" på Östgötateatern. Klicka här.

Nytt är tre intervjuer jag gjorde med Martin Stenmarck den 31 augusti 1997, inför premiären på West Side Story där han spelade Tony, den andra den 20 december 1997, efter en termin med Tony och den tredje gjorde jag den 15 maj 1998 efter hans äventyr med West Side Story.

Inför premiären på "Miss Saigon" på Göta Lejon den 22 januari 1998 gjorde jag en intervju med tre unga - och mycket okända - musikalartister: Niklas Andersson, Divina Sarkany och Christina von Kern. Läs här.

I december 1998 gjorde jag en intervju med Jan Åström som då var aktuell i "Guys and Dolls" på Oscars. Läs här.

Efter Richard Herreys lyckade uppsättning av West Side Story på Oscars gjorde jag en intervju med honom där han sammanfattade sitt år som teaterdirektör. Läs här.

Här är en intervju med Hasse Wallman om han liv som nöjesentreprenör och underhållningsälskare.

Sommaren 2005 gjorde jag en intervju med Claes Månsson, som då spelade i "Två ägg i högklackat" på Vallarnas friluftsteater, Falkenberg.

Den 18 oktober 2006 tilldelades välförtjänt Lena Nyman Dramaten O´Neill-stipendiet


 
       
       

    e-post: sthig.jonasson@jora.info  
Uppdaterad den 2012-01-16  
© Sthig Jonasson 2012